Shteti shqiptar nuk ka përmbushur ende përpara qytetarëve të tij detyrimin që ka ndaj të kaluarës së diktaturës komuniste. Ky harrim i ka sjellë vendit një vonesë të madhe në krijimin e një shoqërie të përparuar demokratike dhe...

Peticion per lustracionin dhe dinjitetin njerezor!

in Lista e Peticioneve

Shteti shqiptar nuk ka përmbushur ende përpara qytetarëve të tij detyrimin që ka ndaj të kaluarës së diktaturës komuniste. Ky harrim i ka sjellë vendit një vonesë të madhe në krijimin e një shoqërie të përparuar demokratike dhe në integrimin europian. Ligji i lustracionit - pastërtisë së figurave politike, duke përfshirë në të edhe atë të hapjes së dosjeve të punonjësve dhe bashkëpunëtorëve të ish sigurimit të shtetit, kanë hyrë prej vitesh në fuqi në vendet e Europës Lindore. Akoma jo në Shqipëri.

Albanian Human Rights Group - AHRG © copyright 2013